Tutkittu ionisointimenetelmä nyt mukautettu sopimaan rakennusteollisuuden vaativaan pölynpoistoon.

Ilman ionisointi on erittäin tehokas menetelmä poistaa ilmasta epäpuhtaudet kuten pölyn, savun,
hajun ja homeen. Sairaaloissa, ravintoloissa, konttoreissa ja tulipalojen jälkeen ionisointia on jo laajalti käytetty lähinnä kiinteiden laitteiden avulla. OxySan tuo nyt menetelmän kätevästi pakattuna liikuteltavana yksikkönä toimimaan rakennusteollisuuden haastavissa olosuhteissa.

Energiatehokas

OxySan ilmanpuhdistimet ovat energiatehokkaita ja helppohoitoisia. Ne toimivat 1-vaihesähköllä, huoltotarve on vähäinen ja suodattimien vaihtoväli on pitkä. Äänitaso laitteilla on alle 50 dBA.

Säästä aikaa – lisää tehokkuutta

Ilmanpuhdistustekniikkana ionisointi on nopea ja tehokas tapa poistaa epäpuhtaudet. Tavallisiin
ilmanpuhdistajiin verrattuna ilma puhdistuu ja hapettuu ja teho on virkistävä. Ilmanpuhdistaja on heti käyttövalmis koska tulo- ja/tai poistoilmaputkia ei tarvitse vetää. Suodattimien tehtävä on suojata ionisointiputkia lialta eikä kerätä ilmassa leijuvaa saastetta. Sen takia suodattimien puhdistustarve on huomattavasti pienempi kun tavallisissa ilmanpuhdistajissa.

Ei mitään poppaskonsteja

Ionisointi on melko yksinkertainen tekniikka jossa ilma täytetään positiivisilla ja negatiivisilla happimolekyyleillä. Ilmassa leijuvat hiukkaset, pienimmätkin, sähköistyvät ja yhdistyvät kunnes ovat niin isoja ja raskaita että painuvat lattiaan. Lattialta pölyhiukkaset voidaan kerätä imuroiden tai lakaisemalla.  OxySan puhdistajassa olevat aktivoivat ionisointiputket tuottavat näitä positiivisia ja negatiivisia happimolekyylejä.

OxySan ilmanpuhdistimet Kuva 1: Ionisointiputket – ei aktivoidut OxySan 2000 ionisointi Kuva 2: Aktivoidut ionisointiputket

Tavallisilla ilmanpuhdistajilla ”pyydystetään” pölyhiukkasia ja epäpuhtauksia ilmasta ja johdetaan ilma suodattimien läpi keräten epäpuhtaudet niihin. Ionisoinnilla saadaan ilma puhdistumaan ja epäpuhtaudet laskeutuu lattialle. Lisä-etuna työskentelyilmasta tulee happirikas ja ilma vastaa raitista ulkoilmaa. Tavallisessa sisäilmassa ionipitoisuus on 50/ml, ulkoilman ollessa 500–1000/ml.

Helppo puhdistaa

OxySan ilmanpuhdistajan osat ovat helppoja puhdistaa. Ionisointiputkien pitää pysyä puhtaina toimiakseen optimaali-sesti. Tämä onnistuu kahden karkean ja yhden hiukkassuodattimen avulla. Suodattimet kestävät pitkään koska vain pieni määrä pölyä kulkee suodattimen läpi. Ulkosuodatin (luokka G4) ravistellaan päivän parin välein, hiukkassuodatin (luokka F9) tarkistetaan noin kerran viikossa ja puhdistetaan tarvittaessa. Ionisointiputkia tarkistetaan tarvittaessa tai muutaman kuukauden välein. Perusteellinen puhdistus on helppo tehdä kiitos helposti irroitettavien osien. Ionisointi-putkien käyttöikä on käyttötavasta rippuen noin 2000–3000 h, mikä vastaa kahden kolmen vuoden käyttöä.

Kuva 3: Vasemmalla tilanne kun tila on tyhjennetty rakennusjätteestä. Oikealla OxySan 2000 on ajettu tilassa 15 minuuttia.

OxySan 2000 ilmanpuhdistaja

Valikoimassamme kaksi mallia: OxySan 600 ja OxySan 2000.

Lataa tästä OxySan ilmanpuhdistajat -esitteemme.pdf