Levanto Oy on ostanut norjalaisen Scan-Diamant A/S yhtiön.
Scan-Diamant vaikuttaa keski-Norjassa Røros toimipisteenään. Vuodesta 1998 Levanto on omistanut 40 % yrityksestä ja sopimukseen on sisältynyt nyt toimeenpantu kauppa toimitusjohtajan Sivert Staverløkkin siirtyessä vuodenvaihteessa eläkkeelle. Kauppa vahvistettiin toukokuussa 2014.

Levanto on myös ostanut 60 % osakkeista Constec A/S yhtiöstä.
Constec A/S vaikuttaa Oslosta käsin, toiminta-alueenaan koko Norja. Yrityskaupan myötä Constecin omistaja Finn Sande siirtyy eläkkeelle ja hänen tytär May-Britt Sande jatkaa yrityksessä 40 % osuudella. Kaupan myötä yrityksestä tulee osa Levanto-ryhmää.

Scan-Diamant A/S on tarkoitus yhdistyä Constec A/S yhtiöön vuodenvaihteessa 2014/15. Scan-Diamant A/S liikevaihto 2013 oli 8 MNOK ja Constec A/S 14 MNOK. Constec A/S nykyinen toimitusjohtaja Knut Bergersen jatkaa tehtävässään yhdistymisen jälkeen.

Levanto Oy vahvistaa täten asemaansa Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla. Päätoimisto ja tuotanto ovat Suomessa, Kauniaisissa. Ruotsissa tytäryhtiö Levanto Diamond Tools AB operoi toimipistein Göteborgissa ja Tukholmassa. Vahvistunut asema Norjassa Constec A/S enemmistö-omistuksen myöta avaa laajemmat markkinat koko Norjassa. Yhteistyö edustajamme kanssa Tanskassa ja Venäjällä jatkavat entiseen tapaan. Oman timanttityökaluvalmistuksen lisäksi Levanto tuo maahan ja jälleenmyy johtavien valmistajien timanttityökaluja ja -koneita kuten Shinhan, Shibuya, Tenax, KGS ja ADI.

”Haluamme olla varteenotettava toimija Pohjoismaissa. Yrityskauppojen myötä vahvistamme asemaamme merkittävästi. Samalla haemme synergioita mm. logistiikan ja varasto-hallinnan puolella ”, kertoo Levanto Oy:n toimitusjohtaja Patrick Sandman.

Levanto on suomalaisomisteinen vuonna 1937 perustettu yhtiö joka aloitti toimintansa timanttikairausterillä kaivosteollisuudelle. Sittemmin toiminta on laajentunut kattamaan timanttiporia, timanttisahanteriä, timanttihiontatuotteita sekä tuontina myös koneita ja kemikaaleja. Levanto Oy konsernin liikevaihto oli vuonna 2013 5,7 M€.

 

Lisätietoa:
Patrick Sandman, , gsm 0400 969 660. www.levanto.fi