Levanto edustaa vahvaa suomalaista tuotantoa

”Päivä, joka pienimmilläänkin on ihmisiä aidosti liikuttava Facebook-tapahtuma ja suurimmillaan perinteeksi muodostuva kansallinen merkkipäivä.” Näin hahmotteli digimarkkinointitoimisto Nitro ehdotuksessaan toissa vuonna. Noita Suomi-, Avainlippu- sun muita päiviä on ehdotettu Suomalaisen Työn Liitolle tasaisin väliajoin, mutta nyt tuntui aika olevan tälle kypsä.

Sekä yritykset että kuluttajat lähtivät innolla mukaan. Päivän facebook-tapahtumaan liittyi yli 12.000 ihmistä. Keskustelu oli vilkasta. Ihmiset luettelivat, mitä suomalaista olivat ostaneet, ja postasivat kuvia ostoksistaan. Yritykset esittelivät suomalaisia tuotteitaan ja jopa Osta työtä Suomeen -päivän tarjouksia. Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykset toivat teemaa esille kanavissaan. Peräti 35 blogia kirjoitti teemasta. Myös monet kaupat intoutuivat mukaan.

Mutta onko yhdellä päivällä merkitystä? Ensimmäisen Osta työtä Suomeen -päivän jälkeen teetimme Taloustutkimuksella jälkimittauksen. Vastaajia oli 1051 kpl. Tuolloin peräti 31 prosenttia suomalaisista oli huomannut päivän. Näistä yli puolet sanoi aikovansa lisätä suomalaisten tuotteiden tai palveluiden ostamista.

Ostoilla on iso merkitys. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuositasolla noin 10.000 työpaikkaa. Pienistä virroista koostuu suuri puro. Työllisyyden tukeminen ostamalla on senkin takia tärkeä asia, että suomalaisen tuotteen hinnasta palautuu monta kymmentä prosenttia takaisin julkiselle sektorille. Näillä varoilla katetaan hyvinvointimme kustannuksia. Samalla myös muiden yrittäjien tulot lisääntyvät eli ostaessasi suomalaista tuet myös yrittäjyyttä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina. Tänä vuonna se on 1.12. Suomalaisen työn tulosten nostaminen esille on myös hyvä tapa juhlistaa Suomea juuri 100-vuotisjuhlapäivän alla. Ostetaan siis joulukuun ensimmäisenä vain suomalaisia tuotteita ja palveluita. Tehdään siitä tapa. Tehdään yhdessä Osta työtä Suomeen -päivästä kansallinen merkkipäivä!

#ostatyötäsuomeen

#ostatyötäsuomeenpäivä

Tutustu tästä Levannon tuotteisiin ja osta suomalaista!