Midhage AB on ostanut Levanto Oy:n tytäryhtiöt Levanto Diamond Tools AB:n ja Levanto Norge AS:n

Levanto Oy on 16.11.2021 myynyt tytäryhtiöidensä osakekannat kokonaisuudessaan ruotsalaiselle Midhage AB:lle. Yritysten fuusioituminen tapahtuu vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana.

Levanto Diamond Tools AB:n ja Levanto Norge AS:n yritysosto on osa Midhage AB:n strategiaa vahvistaa asemaansa rakennusalalla Pohjoismaissa. Strategian toteutuksen ensimmäinen askel otettiin syyskuussa, kun ruotsalainen Puvac AB osti alalla toimivien Midhage AB:n sekä Jerneviken yhtiöiden osakekannat. Perhevetoisen Puvac AB:n pääkonttori sijaitsee Helsingborgissa. Puvac AB näkee suuren potentiaalin rakennusteollisuudessa ja timanttityökalujen käytössä mm. betonin porauksessa ja katkaisussa.

”Kun intensiivisten ja lyhyiden keskustelujen päätöksenä on omien, ajan mittaan rakentamien yritysten myynti, on ensitunnelma sekava ja samalla todella innostunut.

Levanto Oy osti Globe-Tool AB:n osakkeet vuonna 2000 ja Diafenix Tools AB:n osakkeet vuonna 2001, ja on sittemmin rakentanut Levanto Diamond Tools AB:sta myyntikanavan suomalaiselle, vuonna 1937 perustetulle, emoyhtiölle Levanto Oy:lle. Levanto Oy on ollut norjalaisen Scan-Diamant AS:n osaomistaja vuodesta 1999, ja omisti toiminnan kokonaisuudessaan vuodesta 2015, jolloin yhtiö yhdistyi Constec AS:n kanssa.

Nyt kun olemme allekirjoittaneet sopimuksen Levanto Diamond Tools AB:n ja Levanto Norge AS:n myynnistä, Levanto Oy:n rooli muuttuu emoyhtiöstä toimittajaksi markkinoiden merkittävälle toimijalle. Jatkossa Levanto Oy keskittyy tuotekehitykseen ja timanttityökalujen valmistukseen Suomessa.

Olen kiitollinen, että siteet yhtiöiden upeaan henkilökuntaan säilyy yritysmyynnistä huolimatta, jonka lisäksi heillä on jatkossa uusi, suuri perhe työrintamalla. Yhteydenpito ja kehitystyö jatkuu ennallaan, jatkossa tosin asiakassuhteen muodossa. Olen erittäin kiitollinen, että ostaja on perheyritys, jolla on pitkät juuret alalla ja että juuri Midhage AB ja Jerneviken AB ovat ne yritykset, jotka olen oppinut tuntemaan parhaiten lukuisten alalla toimineiden vuosieni aikana.”
, sanoo Patrick Sandman, toimitusjohtaja, Levanto Oy.

Levanto Diamond Tools AB:lla ja sen henkilöstöllä on pitkä kokemus rakennus- ja kiviteollisuudesta Ruotsissa, ja yhtiö onkin vuosien varrella kasvattanut suuren asiakaskunnan ja maineen laadukkaiden timanttityökalujen myyjänä. Levanto Diamond Tools AB:llä on toimipisteet Göteborgissa ja Tukholmassa, toiminta ulottuu kuitenkin läpi maan.

Levanto Norge AS on erikoistunut laadukkaiden timanttityökalujen ja koneiden myyntiin niin rakennusalalle kuin vuokrateollisuudelle. Toiminta kattaa koko Norjan ja sitä ohjataan toimipisteistä, jotka sijaitsevat Rørosissa ja Oslossa.

Levanto Oy perustettiin vuonna 1937 ja yhtiöllä on pitkät juuret timanttityökalujen valmistuksesta rakennus-, kivi- ja kaivosteollisuudelle. Levanto Oy:n pääkonttori, tuotanto ja tuotekehitys sijaitsevat Kauniaisissa.

Lisätiedot:
Levanto Oy; Patrick Sandman, toimitusjohtaja, , +358 400 969 660
Puvac AB; Torbjörn Bengtsson, toimitusjohtaja, , +46 70 222 8079