Levanto Oy on ostanut 100 % osakeomistuksen norjalaisesta Constec Scan-Diamant A/S yhtiöstä.

Vuonna 2014 Levanto Oy osti norjalaisen Scan-Diamant A/S yhtiön sekä 60 % osakkeista Constec A/S yhtiöstä. Yrityskaupan myötä Constecin silloinen omistaja Finn Sande siirtyi eläkkeelle ja hänen tyttärensä May-Britt Sande jatkoi yrityksessä 40 % osuudella. Kauppojen myötä Scan-Diamant A/S ja Constec A/S yhdistyivät ja jatkoivat toimintaansa nimellä Constec Scan-Diamant A/S.

Joulukuussa 2016 Levanto Oy osti May-Britt Sanden 40 % osuuden ja omistaa täten 100 % Constec Scan-Diamant A/S:n osakkeista. Osto on osa Levannon strategiaa vahvistaa asemaansa entisestään Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla.

Levanto Oy:n pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Kauniaisissa, Suomessa. Ruotsissa tytäryhtiö Levanto Diamond Tools AB operoi toimipistein Göteborgissa ja Tukholmassa. Constec Scan-Diamant A/S:n toimipisteet sijaitsevat Oslossa ja Rørosissa ja syyskuussa perustettu Levanto Canada Inc. operoi Kanadan Quebecissä. Lisäksi Levantoa edustavat Tanskassa Diatool APS ja Venäjällä LDS Ltd.

Oman timanttityökaluvalmistuksen lisäksi Levanto tuo maahan ja jälleenmyy johtavien valmistajien timanttityökaluja ja -koneita kuten Shinhan, Shibuya, Tenax, KGS ja ADI.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Patrick Sandman, 0400 969 660, .