Samarbetspartners

Branschens ledande företag i samarbete

Levanto är ledande tillverkare av diamantverktyg i Finland. Bolaget är också ett av nordens äldsta inom branschen, grundat år 1937. Utöver egen produktion av diamantverktyg importerar och säljer Levanto ledande tillverkares diamantverktyg och maskiner. Till dessa hör bl.a. ADI, GÖLZ, KGS, Shibuya, Shinhan ja Tenax.


ADI är en ledande tillverkare av diamantverktyg för stenindustrin. För bearbetning av granit, konstgjord sten samt flera andra keramiska material erbjuder ADI effektiva CNC-verktyg, bland annat pinnfräsar. I ADIs urval hittar du dessutom specialiserade verktyg för exempelvis glasindustrin.

ADI Diamond

Abrasivos Alicante

Abrasivos Alicante är ett spanskt företag som tillverkar verktyg och kemikalier för bearbetning av marmor, granit, keramik och betong. Från Abrasivos Alicante importerar Levanto bl.a. slipprodukter för sten och betong.

Abrasivos Alicante

Assars Mekaniska Verkstad

Assars Mekaniska Verkstad är ett företag med gamla anor. Företaget grundades år 1952 och har sedan dess varit marknadsledare inom tillverkning av specialutrustning och -maskiner. Assars specialiserade sig på diamantborrkronor år 1984. Stommar till diamantborr har assars Mekaniska Verkstad levererat till Levanto i långa tider.

Assars Mekaniska Verkstad

GÖLZ erbjuder ett brett urval av effektiva maskiner för professionellt bruk. Inom sortimentet hittar man olika sågar, borrmaskiner samt handdrivna maskiner. GÖLZ-maksinerna har utvecklats med tanke på funktionaliteten samt på dess ergonomiska aspekter.

Gölz GmBH

KGS erbjuder slipplattor för flera användningsområden och utgör ett perfekt slutresultat. Vi har ett brett utbud av sliphjul för torr och våt slipning, maskin och handslipning. KGS Hybrid Flap Disc lamellslipplatta tillhör till det breda urvalet KGS erbjuder.

KGS Diamond

Marini Quarries Group är en ledande global tillverkare av borr- och diamantvajermaskiner. I regel fokuserar maskinerna på marmor- och granitbrott och bearbetning av anläggningsarbeten. Det breda utbudet av maskiner som erbjuds av Marini Quarries Group garanterar tillförlitlighet och flexibilitet.Läs mer om företaget och deras produkter på Marini Quarries Groups webbplats.

Marini Quarries Group

MPirum Partille AB är ett innovativt produktutvecklingsföretag. MPirum fokuserar sig på utveckling av högklassiga produkter med nya tekniska funtionaliteter och distinkt design. MPirums borrstativ 40+ och 50+ är tredje generationen av borrtstiv som utvecklats och tillverkats i Sverige.

MPirum

NTT Coresaw är en patenterad industriell maskin utvecklad för att utföra fragment till borrhål. Skärningsprocessen är automatiserad och övervakad vilket gör bearbetningen effektivare. Det automatiserade CoreProTM systemet utökar skärningsprocessen samtidigt som den samlar in data. NTT Coresaw maskinen är en allmän maskin inom gruv- och prospekteringsindustrin.

NTT Coresaw

SHINHAN erbjuder effektiva och starka diamantblad varav de kända tillhör till ARIX sortimentet. Bland annat WX30 diamantbladet anpassat för väggsåg och golvsåg med låg effekt samt HX20 diamantklingan för användning i elkap, hydraulkap och motorkap hittar du från Levanto.

Shinhan Diamond

Levanto är SHIBUYAs exklusiva och enda distributör i Finland. Sortimentet omfattar ett brett utbud av diamantborrmaskiner för betong-, sten- och tegelborrning. Bland annat diamantborrmaskinen SHIBUYA TS092 är en av de populäraste produkterna vi erbjuder.

Shibuya Power Tools

TENAX erbjuder produkter av hög kvalitet för manuell och automatisk reparation, fyllning och limning av marmor, granit och betongprodukter. Produktsortimentet innehåller segt, halvfast och flytande lim, färg och färglösa samt och UV-lim. TENAX ytbehandlingsprodukter betonar stens egen färg, skyddar sten från yttre ämnen och förbättrar bevarandet av den ursprungliga nyansen av stenen.

Tenax Italy